Skal din næste varebil være el-drevet?

Virksomheder kan nu leje el-drevne personbiler og varebiler. Læs mere og deltag i Håndværksrådets elbilprojekt.
Nu kan du lease eller leje en elpersonbil eller elvarebil til konkurrencedygtige priser. Så hvis du står og mangler et nyt køretøj, kunne det måske være en elbil; der kan være ganske god økonomi i det.

Kilde: Håndværksrådet

Leasing hos Andersen Biler
Via et samarbejde med Region Hovedstaden, energiselskabet E.ON - og med støtte fra Energistyrelsen - tilbyder Andersen Biler en leasingaftale på en varevogn - Nissan e-NV200 Van - til 2.995 kr./mdr. i 36 mdr. med 20.000 km årligt, ex moms, og inkl. serviceaftale. Leasingydelsen dækker samtidig en såkaldt ladepakke fra E.ON bestående af en ladeboks til montering på væg (for egen regning), et ladekort (en slags betalingskort) til brug ved opladning hjemme og ved offentligt tilgængelige ladestandere samt et ladekabel. Aftalen udmærker sig ved, at der ikke opereres med den såkaldte førstegangsydelse, der ellers typisk ligger på 20-30.000 kr. ved andre almindelige leasingaftaler.

Leje hos Sixt
Hos biludlejningsfirmaet Sixt kan du leje samme type varebil - Nissan e-NV200 Van for 1.700 kr./mdr. ex moms ved leje i min. 12 mdr.; inkl. 100 km/dag, service, forsikring og vejhjælp. Lejen pr. måned stiger ved kortere lejeperioder. Sixt udlejer også personbilerne VW-up eller Nissan e-NV200 Evalia på samme vilkår, bortset fra en højere leje.

Sixt samarbejder med elhandelsvirksomheden Modstrøm, hos hvem man skal købe sin strøm - til hele virksomhedens forbrug - for at få adgang til de nævnte lejeydelser. De samarbejder desuden med Dansk Elbil Support, der leverer ladeboks og ladestik. Lejer man på helt normal vis hos Sixt, koster elvarebilen 3.000 kr./mdr., og der er ingen binding på, hvor man køber hver sin strøm.


”Mange spørgsmål dukker op ved overvejelsen om elbil eller ikke elbil”, siger Henrik Lilja, Håndværksrådets energipolitiske medarbejder. ”Håndværksrådet har den tilgang til elbiler, at hvis de for nogle virksomheder kan være en fordel, så hjælper vi meget gerne med en afklaring. Ser man på de bedre elbiler, så er mange tidligere problemer løst. Rækkevidde kan fortsat være en udfordring, afhængig af kørselsmønster. Men her ved vi, at der er rigtig mange håndværksvirksomheder, der faktisk ikke kører ret langt i det daglige, hvor en elvarebil kan være en brugbar mulighed. Og leaser eller lejer man sin elbil, behøver man ikke spekulere på afgifter eller ikke afgifter, brugtvognspriser m.m. Mange leaser jo allerede deres biler og vil måske kunne se, at de her omtalte tilbud er ganske fornuftige. Og så giver de mulighed for relativt billigt at få afklaret, om en elbil kan leve op til virksomhedens krav", siger Henrik Lilja.

Deltag i projekt om elbiler
Håndværksrådet kører i øjeblikket et projekt: ”Elbiler i håndværksvirksomheder”, hvor vi meget gerne vil i kontakt med håndværksvirksomheder, der kunne tænke sig at deltage.

Deltagelse giver adgang til råd og vejledning om stort og småt om elbiler - ikke mindst elvarebiler; hvad er ulemperne og hvad er fordelene; passer elbiler til virksomhedens kørselsmønster; hvordan foregår opladningen og hvorhenne, og til hvilke priser - og meget andet.

Som projektdeltager forpligter man sig til løbende at videreformidle sine erfaringer til Håndværksrådet - medgået tid hermed honoreres af projektet.

Vil du vide mere?
Kontakt Henrik Lilja på lilja@hvr.dk eller telefon 60 88 89 64