Legater til to unge lokale håndværkere

Mathias Poulsen, udlært kleinsmed hos Voith Industrial Services A/S, og Michael Olsen, udlært som VVS- og energitekniker hos Ingo Olsen Aps, har hver modtaget kr. 10.000,- fra Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn til videre uddannelse.

Mathias Poulsen tv. og René Malchow, Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn ved overrækkelsen i foreningens bestyrelseslokale (med et par forhenværende formænd i baggrunden). Michael Olsen havde desværre ikke mulighed for at deltage.


Michael Olsen er efter endt uddannelse og et par som udlært i firmaet Ingo Olsen Aps, påbegyndt en uddannelse som VVS-installatør i Slagelse, og Mathias Poulsen har ønsket at udbygge sin håndværksmæssige uddannelse som kleinsmed ved at læse videre til produktionsteknolog på Københavns Erhvervsakademi. Begge uddannelser er to-årige dagstudier.

”Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn uddeler hvert år i december legater til unge ambitiøse mennesker med en lokal håndværksmæssig baggrund, som ønsker at videreuddanne sig. Foreningen bestyrer dels nogle fonde indstiftet af lokale håndværksmestre, foreningens egen jubilæumsfond, og dels midler som vi modtager fra Varelotteriet”, udtaler foreningens formand René Malchow.

”Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn var i tidernes morgen medstifter af Varelotteriet, som stadig har en lokal tilknytning, idet foreningen hvert år modtager donationer herfra, som fx kan benyttes til legater, som det er tilfældet med de to uddelte legater i år.

Det er altid en glæde at kunne bidrage til at et ungt menneskes drømme om en uddannelse kan gå i opfyldelse,” fortsætter René Malchow.

Som et lille kuriosum kan nævnes at arkitekt MAA Jonas Fredskov Jensen, som netop har udarbejdet et projektforslag for nyanvendelse af Ringsted Dampmølle er tidligere modtager af legat fra Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn.

Fakta om Varelotteriet: Til glæde og gavn for lokalsamfundet
Udover at man som spiller har store gevinstchancer, støtter man også lokalsamfundet, idet Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn modtager donationer fra Varelotteriet på baggrund af, hvor mange lodsedler der sælges hos de lokale forhandlere. Donationerne bruges bl.a. til legater og sociale formål i lokalområdet. Uddelingen fastsættes af bestyrelsen..

♦ Chancen for førstepræmien hos Varelotteriet er 1:205.000 – det vil sige, chancen hos Varelotteriet er pt. ca. 40 gange større end Lotto, 60 gange større end Onsdags Lotto og p.t. 465 gange større end Eurojackpot.
♦ Varelotteriet tilbagebetaler over 60% af de penge der spilles for – I Lotto tilbagebetales 45%
♦ Pris fra 260 kroner pr. halvår og mulighed for tilkøb af Xtra Chancen for kun 25 kroner.
♦ Hele 124.995 gevinster med præmier for 32.410.000 skattefrie kroner udbetales hvert halve år.
♦ Der er hver måned mindst 1 million kroner i førstepræmie – i marts og september 2 millioner kroner.
♦ Alle gevinster udbetales kontant – og er naturligvis skattefrie.