Legat til ung, ambitiøs håndværker

Nikolaj Piil modtager legatet på kr. 10.000  af  René Malchow, formand for Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn i foreningens bestyrelseslokale.


Nikolaj Piil, som er uddannet tømrer hos MC Byg i Borup, har modtaget et legat på kr. 10.000,- fra Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn. Legatet skal bruges til videreuddannelse til bygningskonstruktør – en uddannelse som Nikolaj allerede er begyndt på Erhvervsakademi Sjælland i Næstved, og som han forventer at afslutte om to år.

”Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn uddeler hvert år i december legater til unge ambitiøse mennesker med en lokal håndværksmæssig baggrund, som ønsker at videreuddanne sig. Foreningen bestyrer dels nogle fonde indstiftet af lokale håndværksmestre, foreningens egen jubilæumsfond, og dels midler som vi modtager fra Varelotteriet”, udtaler foreningens formand René Malchow.

”Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn var i tidernes morgen medstifter af Varelotteriet, som stadig har en lokal tilknytning, idet foreningen hvert år modtager donationer herfra, som fx kan benyttes til legater, som det er tilfældet med det uddelte legat i år.

Det er altid en glæde at kunne bidrage til, at et ungt menneskes drømme om en uddannelse kan gå i opfyldelse,” fortsætter René Malchow.

 

Fakta om Varelotteriet:
Til glæde og gavn for lokalsamfundet

Udover at man som spiller har store gevinstchancer, støtter man også lokalsamfundet, idet Håndværker- & Industriforeningen for Ringsted og Omegn modtager donationer fra Varelotteriet på baggrund af, hvor mange lodsedler der sælges hos i lokalområdet. Donationerne bruges bl.a. til legater og sociale formål i lokalområdet. Uddelingen fastsættes af bestyrelsen..